Igazán szerencsés embernek mondhatom magam, mert már kisgyermekorom óta folyamatosan kutyával élhetek. 20 éve már, hogy közelebbi kapcsolatba kerültem a kutyával azon belül is a magyar vizslával. Hét éves voltam mikor a családomba költözött egy 8 hetes rövidszőrű magyar vizsla, aki a Ricsi nevet kapta. Nem én választottam a fajtát, hanem adott volt mivel édesapán hivatásos vadász. Ettől kezdve megpecsételődött, a sorsom, az életem azóta is folyamatosan a kutyázásról szól. Ricsinek nagyon sokat köszönhetek, vele tanultam meg mindent, amit egy kutyáról tudni kell. Mondhatni együtt nőttünk fel.
Ricsi elsősorban "hivatásszerű" vadászkutya volt, kiemelkedő munkateljesítménye mellett a környék elismert vadászkutyájává nőtte ki magát. Mindezek mellett küllemben is megállta a helyét. Mivel Ricsi nem volt törzskönyvezve, de szerettem volna résztvenni vele kutyakiállításon,
megkapta az akkori "B" törzskönyvet. Családunk kedvenceként 13. éves koráig élt.
Ricsi
A magyar vizsla szeretete mellett egy új kutyafajtával kerültünk közelebbi kapcsolatba az ír szetterrel. Kennelnevemet 1998-ban váltottam ki, ahol is elsőként ír szetter kiskutyák születtek. Ebből az alomból megtartottunk egy kan kutyát Robint, aki igazán jó választásnak bizonyult. A kutyakiállításokon szinte mindent elért, amit egy kutya elérhet, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. (Magyarországon 3 éven keresztül a legeredményesebb ír szetter volt) Robinnak köszönhetően rengeteg kutyakiállításon vettünk részt belföldön és külfüldün egyaránt (Hollandia, Németország, Legyelország, Ausztria).

Berboss kennelből vásároltunk Robin mellé egy ír szetter lányt, Greacet. Sajnos Robin betegsége miatt nagyon korán itt hagyott minket, 5 éves korában halt meg.

Az íír szetterek mellett a magyar vizsla szeretete továbbra is megmaradt. Ricsi elvesztése után ajándékba kaptunk egy másik magyar vizslát Dennist, aki küllemileg, nem felelt meg tenyésztési célokra és vadászatra sem volt alkalmas. Így elajándékoztuk egy
osztrák családnak,ahol terápiás kutyaként családi kedvencként élte napjait.
Ezután gondos utánajárással, (több kennel megismerése után) vásároltunk a Magor kennelből egy kan kiskutyát
Magor Oguz
"Batyut". Utánajárásunk nem bizonyult hiábavalónak, ugyanis küllemben kimagasló eredményeket ért el, és nagyon jó munka képességű aktív vadász kutya (Interchampion, Európagyőztes).

Batyu mellé szerettünk volna egy lány kutyát, akit a Szedresi kennelből választottunk (Booggie Wooggie of Szedresi). Panka felülmúlta minden reményünket. Kiállítási eredményei fiatal korától kezdve kimagaslóak. Dortmundban fiatal világgyőztes, 2,5 évesen a Kecskeméten rendezett Magyar Kutyafajták Világtalálkozóján a Világ legszebb magyar vizslája és a világ legszebb magyar fajta kutyája címet nyerte el.

Jenny nevű kutyánk felnőtt korában talált nálunk gazdára, aki elsősorban munkavonalú szuka, akinek eredményes kölykei születnek. Első almából került ki 2004 fiatal klubgyőztes kutyája (Hjch. Indián of Skyrocket).

Régi álmunk vált valóra, mikor is 2004. máárciusban barátaink segítségével Angliából importálhattunk egy kan kutyét (Rainscote Raba "Parázs") Parázs még fiatal, egyenlőre csak, mint jó képességű vadászkutyát ismerhettük meg. Küllemével, reményeink szerint hasonlóó szép eredményeket ér el, mint a többi kutyánk.


Robin
 

Tenyésztésünk során nagyon fontos szerepet szánunk a szülőpárok kiválasztásának. Ezt bizonyítják kutyáinkkal elért kimagasló eredményeink. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy kutyáink ne csak kiállításokon bizonyítsanak, hanem a munka terén is megálllják a helyüket. Ennek érdekében munkavizsgákra készítjük fel őket, és vadászatokon is résztveszünk velük. Így reményeink szerint hozzájárulhatunk egy egészséges, szép küllemű, jó munkaképességű magyar vizsla kitenyésztéséhez, hogy ez a magyar kutyafajta méltó utódokkal őrizze meg országunk hírnevét. Éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy Skyrocket kennelből Japánban, Németországban, Svédországban, Amerikában,
Canadában, Olaszországban, Ausztriában is élnek kutyáink.

Kinek ajánljuk a magyar vizslát? Azoknak az embereknek, akiknek van idejük ezzel a nagy mozgásigényű, könnyen tanítható, nagyon intelligens fajtával foglalkozni. Tapasztalatból mondhatom, hogy ez a fajta meghálálja a ráfordított energiánkat és szeretetével, kedvességével sok örömet okoz nekünk.

Varga Nikoletta